Isolatie Súdwest-Fryslân

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Súdwest-Fryslân? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties zoals isolatie van de garage en verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal lees je uitgebreide informatie over isolatie Súdwest-Fryslân. Je leest uitvoerig over topics als spouwmuren isoleren en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-sudwest-fryslan-8751

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Veel lokale specialisten

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8751
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna achterhaal jij de interessantste methodes om jullie woning in Súdwest-Fryslân te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Súdwest-Fryslân is interessant (rond de € 990 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €265 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €1625 en de potentiële besparing ligt op €205 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Súdwest-Fryslân kost gemiddeld €5400. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. De potentiële besparing ligt op €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Het rendement is pakweg €770 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we diverse alternatieve opties. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Súdwest-Fryslân (april 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of een energiezuinige gemeenschap? Woning Súdwest-Fryslân isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2000 m3. Dat komt neer op €900 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Súdwest-Fryslân. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€665
(€7100)
€950
(€9150)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€225
(€1850)
€360
(€3400)
Spouwmuur€370
(€1150)
€680
(€2000)
€875
(€3275)
HR++ glas€220
(€1825)
€290
(€3100)
€385
(€4650)
isolatie sudwest-fryslan 8751

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Vragen voor een isolatiespecialist in Súdwest-Fryslân?

Waarom mijn woning in Súdwest-Fryslân isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Delta of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325, dat betekent een winst van 350, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Zo wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige investeringen als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Formido, Karwei, Multimate, Praxis, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 20% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Súdwest-Fryslân een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor opties in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Súdwest-Fryslân. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Súdwest-Fryslân wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Súdwest-Fryslân voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Súdwest-Fryslân. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen