Isolatie Tirns

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Tirns? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld dakisolatie of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je handige informatie over isolatie Tirns. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als schuin dak isoleren en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-tirns-8632

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8632
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand check jij de meest toegepaste manieren om een woning in Tirns te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tirns is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 800 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €210 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €265 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Tirns kost je zo’n €5750. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Hiermee bespaar je pakweg €900 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er nog enkele interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Tirns (april 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of een duurzame samenleving? Woning Tirns isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 p/jaar. Hierna calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Tirns. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4050)
€845
(€6100)
€1240
(€8400)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€270
(€1800)
€330
(€3550)
Spouwmuur€290
(€750)
€700
(€2150)
€865
(€3400)
HR++ glas€240
(€2750)
€315
(€4050)
€425
(€4450)
isolatie tirns 8632

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Tirns?

Waarom mijn woning in Tirns isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400 en dat levert gemiddeld op €200, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten als isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. In de box hieronder ontdek je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Hubo, Multimate, Gamma, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door opties voor subsidie wordt een huis isoleren interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Tirns een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Tirns. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. ons stappenplan kom je met een isolatieplan Tirns wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Tirns voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Tirns. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een prettig wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen