Isolatie Reahûs

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Reahûs? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur en isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over isolatie Reahûs. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als radiatorfolie en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-reahus-8736

 • Besparen op energierekening
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Milieubewuste keuze
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Hogere woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8736
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje achterhaal jij de interessantste methodes om jullie woning in Reahûs te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Reahûs kan zeer goedkoop (al vanaf € 790 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €200 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn zo’n €1650 en de winst ligt rond de €280 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Reahûs kost plusminus €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12600. Het rendement is ong. €830 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we verschillende mogelijke vormen. Hierna benoemen we de populairste opties.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Reahûs (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Woning Reahûs isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder check je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Reahûs. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4250)
€805
(€4700)
€920
(€8750)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€195
(€2100)
€325
(€2750)
Spouwmuur€195
(€1225)
€580
(€1900)
€915
(€3525)
HR++ glas€210
(€2500)
€305
(€3750)
€380
(€4850)
isolatie reahus 8736

Gangbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen voor een isolatiespecialist in Reahûs?

Waarom mijn woning in Reahûs isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Mede geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3575 en dat bespaart tot €225 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote investeringen als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze pagina lees je praktische info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Formido, Hubo, Hornbach, Multimate, Praxis, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 15% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Reahûs een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de status in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Reahûs. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. onderstaande tips kom je met een isolatieplan Reahûs wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Reahûs voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Reahûs. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een prettig klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen