Isolatie Wons

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wons? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals vliering isoleren of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over isolatie Wons. We gaan aan de slag met vraagstukken over radiatorisolatie en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wons-8747

 • Forse besparing mogelijk
 • Een gezond klimaat in huis
 • Groene investering
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8747
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand check jij de meest populaire methodes om je woning in Wons te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wons is financieel toegankelijk (al vanaf € 900 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €220 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn zo’n €1625 en het bespaart circa €280 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wons kost plusminus €4550. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13000. Je profiteert van zo’n €930 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Daarnaast onderscheiden we nog meer mogelijke alternatieven. In het gedeelte hierna behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Wons (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige maatschappij? Woning Wons isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. Dat is dus al gauw €825 p/jaar. Hieronder check je de totale prijs in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Wons. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3100)
€835
(€7200)
€930
(€9500)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€255
(€2500)
€390
(€3100)
Spouwmuur€245
(€1125)
€700
(€2075)
€915
(€3300)
HR++ glas€195
(€2150)
€315
(€3675)
€395
(€5125)
isolatie wons 8747

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Wons?

Waarom mijn woning in Wons isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950 en besparen tot €235 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor zie je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder tref je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Gamma, Formido, Karwei, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Wons een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Wons. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Via het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Wons wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Wons. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen