Isolatie Idzega

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Idzega? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen zoals spouwmuurisolatie of radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je waardevolle informatie over isolatie Idzega. We bespreken onderwerpen als de bodem isoleren en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-idzega-8612

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder last van trek en tocht
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8612
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop tref je de meest populaire methodes om je woning in Idzega te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Idzega is goedkoop (plusminus € 880 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn zo’n €1650 en het bespaart circa €250 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, dekens, icynene, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Idzega kost om en nabij de €5800. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11700. Dit levert op ong. €990 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we nog enkele mogelijke opties. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste opties.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Idzega (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende samenleving? Woning Idzega isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2150 m3. Dat is dus al gauw €1425 p/jaar. Onderstaand calculeren we de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Idzega. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3400)
€725
(€6850)
€1220
(€9750)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€265
(€1750)
€315
(€3450)
Spouwmuur€245
(€875)
€480
(€2125)
€785
(€3475)
HR++ glas€210
(€2375)
€335
(€3525)
€355
(€4700)
isolatie idzega 8612

Populaire Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Idzega?

Waarom mijn woning in Idzega isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Greenchoice en Qurrent, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850 en geeft een besparing van €300 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo check je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hierna komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Formido, Gamma, Hubo, Karwei. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Dankzij subsidies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 25% van de onkosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Idzega een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Idzega. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Idzega wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere warmtedoorlatend glas, traditionele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Idzega voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Idzega. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren in een optimale leefomgeving en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen