Isolatie Ypecolsga

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ypecolsga? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna lees je waardevolle informatie over isolatie Ypecolsga. Dit gaan om bijvoorbeeld items als dakisolatie en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-ypecolsga-8554

 • Snel terugverdiend
 • Minder problemen met vocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder geluid van buiten
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8554
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop ontdek jij de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Ypecolsga te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ypecolsga kan erg voordelig beginnend bij € 970 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €215 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1675 en de potentiële besparing ligt op €240 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Ypecolsga kost je zo’n €4900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1050. De besparing loopt op tot €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12500. De winst is om en nabij €920 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we verscheidene interessante oplossingen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Ypecolsga (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame samenleving? Woning Ypecolsga isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. Dat is dus al gauw €1175 op jaarbasis. Hierna komen we met de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Ypecolsga. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3200)
€715
(€6550)
€1140
(€9800)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€215
(€2050)
€400
(€2800)
Spouwmuur€365
(€1675)
€720
(€2650)
€920
(€3400)
HR++ glas€190
(€2150)
€335
(€4225)
€350
(€4900)
isolatie ypecolsga 8554

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Meer weten over de isolatiespecialist in Ypecolsga?

Waarom mijn woning in Ypecolsga isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Engie en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op die manier check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze pagina check je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach, Hubo. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door de ondersteuning van een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 15% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Ypecolsga een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Ypecolsga. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Ypecolsga wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Ypecolsga voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Ypecolsga. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen