Isolatie Molkwerum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Molkwerum? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de vloer of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over isolatie Molkwerum. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals tochtbanden en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-molkwerum-8722

 • Forse besparing mogelijk
 • Vocht absorberend vermogen
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8722
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl vind je de populairste werkzaamheden om jouw woning in Molkwerum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Molkwerum is goedkoop (vanaf plusminus € 800 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn gemiddeld €1725 en de besparing loopt op tot €235 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Molkwerum kost plusminus €4650. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13000. Het voordeel is circa €820 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens noemen we nog enkele aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante alternatieven.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Molkwerum (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Woning Molkwerum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. Dat komt neer op €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website vind je de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Molkwerum. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3450)
€655
(€6900)
€1230
(€9100)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€180
(€2350)
€385
(€3150)
Spouwmuur€380
(€1150)
€710
(€2175)
€830
(€3525)
HR++ glas€240
(€2800)
€310
(€4100)
€395
(€4550)
isolatie molkwerum 8722

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Molkwerum?

Waarom mijn woning in Molkwerum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Delta of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900 en dat levert gemiddeld op €295 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hornbach, Gamma, Karwei, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met hulp van subsidies wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 25 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Molkwerum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Molkwerum. Bekijk ook eens de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Molkwerum wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Molkwerum voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Molkwerum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen