Isolatie Zurich

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Zurich? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen als bijv. schuin dak isoleren of dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met nuttige informatie over isolatie Zurich. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en ventilatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-zurich-8751

 • Lagere energierekening
 • Temperatuur in eigen hand
 • Vermindering Milieu-impact
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8751
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf bekijk jij de populairste toepassingen om een woning in Zurich te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zurich is goedkoop (vanaf ongeveer € 770 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De tarieven zijn gemiddeld €1800 en de potentiële besparing ligt op €185 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zurich kost ongeveer €4850. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Het rendement is ong. €920, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we verscheidene vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hierna beschrijven we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Zurich (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of een groenere gemeenschap? Woning Zurich isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2550 m3. Dat is dus al gauw €1350 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Zurich. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3600)
€695
(€5250)
€1230
(€9100)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€175
(€2100)
€350
(€3150)
Spouwmuur€210
(€1200)
€480
(€2200)
€810
(€3375)
HR++ glas€205
(€2175)
€310
(€3200)
€375
(€5350)
isolatie zurich 8751

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Zurich?

Waarom mijn woning in Zurich isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Budget Energie of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3275 en geeft een besparing van €330, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo, Formido, Multimate. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met behulp van subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg een kwart van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Zurich een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Echter, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Zurich. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Zurich wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Zurich voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Zurich. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een comfortabel wooncomfort en je verbruikt minder energie. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen