Isolatie Lytsewierrum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lytsewierrum? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Dankzij een aantal stappen als bijv. isolatie van muren en isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie Lytsewierrum. Je leest uitvoerig over items als de garage isoleren en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-lytsewierrum-8642

 • De energienota gaat omlaag
 • Aangenamer wonen
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8642
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna ontdek jij de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Lytsewierrum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lytsewierrum is betaalbaar (om en nabij de € 980 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €245 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €220, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Lytsewierrum kost je zo’n €5350. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1040. Het rendement is al snel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Hiermee bespaar je circa €810 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we meerdere vaak toegepaste uitvoeringen. In het volgende overzicht benoemen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Lytsewierrum (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en natuurlijk een groenere samenleving? Woning Lytsewierrum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. Dat is dus al gauw €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Lytsewierrum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3500)
€725
(€6500)
€1000
(€9400)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€185
(€2450)
€355
(€2950)
Spouwmuur€380
(€775)
€440
(€2150)
€935
(€3575)
HR++ glas€200
(€2700)
€320
(€3650)
€435
(€4625)
isolatie lytsewierrum 8642

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Lytsewierrum?

Waarom mijn woning in Lytsewierrum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725 en besparen tot €350 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Formido, Multimate, Gamma, Hubo, Hornbach, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met behulp van een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Lytsewierrum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Lytsewierrum. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Lytsewierrum wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Lytsewierrum voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Lytsewierrum. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen