Isolatie Offingawier

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Offingawier? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij enkele acties zoals isolatie van buitenmuren of deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je uiteenlopende informatie over isolatie Offingawier. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van muren en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-offingawier-8626

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Weinig last van geluid
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8626
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop ontdek jij de populairste methodes om jouw woning in Offingawier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Offingawier is financieel toegankelijk (al vanaf € 770 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €265 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1975 en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, icynene, steenwol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Offingawier kost gemiddeld €5200. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. De besparing loopt op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11000. De winst is pakweg €890 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we diverse mogelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Offingawier (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een bewuste gemeenschap? Woning Offingawier isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Offingawier. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3800)
€705
(€6300)
€1180
(€9450)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€255
(€2550)
€375
(€2950)
Spouwmuur€275
(€1675)
€450
(€2475)
€820
(€3450)
HR++ glas€220
(€2825)
€280
(€3025)
€395
(€4650)
isolatie offingawier 8626

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ voor de isolatiespecialist in Offingawier?

Waarom mijn woning in Offingawier isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Eneco of Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en besparen tot €260 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Praxis, Gamma, Formido, Multimate. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door opties voor subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Offingawier een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Offingawier. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door middel van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Offingawier wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om enkel glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Offingawier voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Offingawier. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen leiden tot een aangenaam wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen