Isolatie Gaast

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gaast? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een paar maatregelen als isolatie van de garage of isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Gaast. Je komt meer te weten over vraagstukken over warmtereflecterende folie en R-waarde. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-gaast-8757

 • Snel terugverdiend
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Draag bij aan een milieu
 • Stiller in de woning
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8757
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal je de interessantste acties om je woning in Gaast te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gaast is betaalbaar (ongeveer € 740 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €230 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €1675 en het rendement ligt op zo’n €220 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Gaast kost +/- €4800. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11000. De winst is pakweg €810 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we nog meer alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Gaast (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Gaast isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2575 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar. Op deze pagina komen we met de hoogte van de investering in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Gaast. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4300)
€615
(€4900)
€920
(€8400)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€230
(€2500)
€315
(€3150)
Spouwmuur€220
(€1625)
€620
(€2750)
€890
(€3175)
HR++ glas€240
(€2125)
€300
(€4200)
€380
(€4550)
isolatie gaast 8757

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

FAQ voor de isolatiespecialist in Gaast?

Waarom mijn woning in Gaast isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Budget Energie en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3825, waarbij u een besparing realiseert van €235 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna vind je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, Formido, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 15% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Gaast een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Gaast. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Gaast wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Onder andere geen HR++ glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Gaast voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Gaast. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen