Isolatie Makkum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Makkum? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties als bijv. isolatie van de buitengevel of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je bruikbare informatie over isolatie Makkum. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de garage en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-makkum-8754

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Kies voor een beter milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8754
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand vind jij de meest toegepaste stappen om een woning in Makkum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Makkum is interessant (al vanaf € 890 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €290 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De onkosten zijn zo’n €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €220 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Makkum kost +/- €5400. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. Het rendement is al snel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Je profiteert van zo’n €900 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog een aantal populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna benoemen we de populairste vormen.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Makkum (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende toekomst? Woning Makkum isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 per 12 maanden. Hieronder tref je de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Makkum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3600)
€855
(€5850)
€940
(€9850)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€280
(€2150)
€320
(€2750)
Spouwmuur€305
(€1675)
€660
(€2200)
€795
(€3325)
HR++ glas€200
(€2725)
€275
(€3950)
€420
(€4525)
isolatie makkum 8754

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over de isolatiespecialist in Makkum?

Waarom mijn woning in Makkum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieleverancier als Energiedirect en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €315, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Dan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige klussen als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Formido, Hubo, Gamma, Praxis, Karwei, Multimate. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Dankzij een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa een kwart van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Makkum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Makkum. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Makkum wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, gammele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Makkum voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Makkum. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen