Isolatie De Fryske Marren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in De Fryske Marren? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een aantal stappen zoals dakisolatie en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie De Fryske Marren. Denk aan topics als isolatie van de vliering en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-de-fryske-marren-8561

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder tocht in huis
 • U stoot minder CO2 uit
 • Brandbeschermend
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8561
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website zie je de meest interessante manieren om jullie woning in De Fryske Marren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in De Fryske Marren is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 960 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1800 en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in De Fryske Marren kost om en nabij de €5100. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Het rendement is al snel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Hiermee bespaar je om en nabij €990 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens noemen we verschillende populaire alternatieven. In onderstaande tekst benoemen we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in De Fryske Marren (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een energiezuinige gemeenschap? Woning De Fryske Marren isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2975 m3. De besparing komt neer op €1350 op jaarbasis. Op deze website tref je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in De Fryske Marren. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4000)
€855
(€5300)
€940
(€8650)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€280
(€1950)
€335
(€3250)
Spouwmuur€270
(€1700)
€700
(€1900)
€940
(€3325)
HR++ glas€225
(€2325)
€280
(€3575)
€450
(€4925)
isolatie de-fryske-marren 8561

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ voor de isolatiespecialist in De Fryske Marren?

Waarom mijn woning in De Fryske Marren isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Delta en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050 en dat levert gemiddeld op €260, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Praxis, Multimate, Karwei, Hubo, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente De Fryske Marren

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in De Fryske Marren een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.defryskemarren.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Fryske Marren
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in De Fryske Marren. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan De Fryske Marren wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in De Fryske Marren voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in De Fryske Marren. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een gezonde leefomgeving en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen