Isolatie Wiuwert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wiuwert? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering als isolatie van binnenmuren en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina lees je diverse informatie over isolatie Wiuwert. Je leest uitvoerig over items als radiatorfolie aanbrengen en minerale wol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-wiuwert-8637

 • Lagere maandlasten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Beperking geluiden van buiten
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8637
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje ontdek jij de meest populaire acties om jouw woning in Wiuwert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wiuwert is voordeling (vanaf zo’n € 990 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €185 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De tarieven zijn ongeveer €1600 en je bespaart al snel €285 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wiuwert kost je zo’n €4650. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11900. Hiermee bespaar je zo’n €990, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we verscheidene alternatieve alternatieven. In de volgende paragraaf bespreken we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Wiuwert (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Woning Wiuwert isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 per 12 maanden. Op deze website bekijk je de kosten (bij benadering) zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Wiuwert. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3850)
€845
(€7300)
€970
(€8200)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€175
(€2450)
€325
(€3550)
Spouwmuur€350
(€1425)
€490
(€2025)
€865
(€3125)
HR++ glas€195
(€2550)
€285
(€4050)
€370
(€4425)
isolatie wiuwert 8637

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Wiuwert?

Waarom mijn woning in Wiuwert isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Essent en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800, dat betekent een winst van 320 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Formido, Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 20% van de kosten mag je terugvorderen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Wiuwert een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Wiuwert. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Wiuwert wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Wiuwert voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Wiuwert. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren in een aangename warme woning en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen