Isolatie Heeg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Heeg? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als tussenwanden isoleren of isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Heeg. We zoomen in op items als plat dak isoleren en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-heeg-8621

 • Minder energielasten
 • Een prettig wooncomfort
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8621
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Heeg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heeg kan erg voordelig (om en nabij de € 760 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €230 op jaarbasis (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Heeg kost ongeveer €5250. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. De winst is circa €880 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook zijn er nog enkele aantrekkelijke opties. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire opties.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Heeg (maart 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Woning Heeg isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. De besparing komt neer op €1300 op jaarbasis. Hierna komen we met de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Heeg. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3200)
€805
(€6400)
€1210
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€230
(€2450)
€330
(€3150)
Spouwmuur€205
(€775)
€720
(€2550)
€780
(€3500)
HR++ glas€205
(€2950)
€325
(€4075)
€430
(€4575)
isolatie heeg 8621

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Heeg?

Waarom mijn woning in Heeg isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3300 en dat bespaart tot €280 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Daardoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande klussen als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hieronder komen we met kort & bondige info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hubo, Praxis, Gamma, Hornbach, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Heeg een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor opties in maart 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Heeg. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Heeg wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dun (tochtig) glas, verrotte muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Heeg voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Heeg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen