Isolatie Hidaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hidaard? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website bekijk je belangrijke informatie over isolatie Hidaard. We zoomen in op vraagstukken over dakkapel isoleren en ventilatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-hidaard-8737

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Einde van vochtproblemen
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Beschermt ook tegen brand
 • Veel lokale specialisten

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8737
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop lees jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Hidaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hidaard is interessant beginnend bij € 830 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €240 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hidaard kost om en nabij de €5850. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13100. Het rendement is ongeveer €900 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens zijn er verschillende rendabele vormen. In onderstaande tekst beoordelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Hidaard (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of een duurzame wereld? Woning Hidaard isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2500 m3. De besparing komt neer op €825 p/jaar. Hieronder check je de kosten (bij benadering) in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hidaard. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4000)
€685
(€7250)
€1030
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€220
(€2600)
€300
(€2950)
Spouwmuur€330
(€1475)
€550
(€2075)
€855
(€3275)
HR++ glas€240
(€2725)
€265
(€4300)
€405
(€5400)
isolatie hidaard 8737

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Hidaard?

Waarom mijn woning in Hidaard isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500 en geeft een besparing van €340, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote projecten zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach, Multimate. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door gebruik te maken van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 15% van de onkosten kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Hidaard een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Hidaard. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Hidaard wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hidaard voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Hidaard. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond wooncomfort en flink lagere energiekosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen