Isolatie Warns

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Warns? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld HR++ glas en radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie Warns. We zoomen in op zaken als tochtprofielen en koudebruggen. Meteen besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-warns-8721

 • Uitstekend rendement
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Een verantwoorde keuze
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8721
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina ontdek jij de populairste acties om jullie woning in Warns te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Warns is voordeling (vanaf zo’n € 960 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €245 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €210 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Warns kost doorgaans €4550. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €970. Het rendement is al snel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12500. Dit levert op pakweg €830 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er verscheidene vaak toegepaste vormen. In onderstaande tekst vermelden we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Warns (april 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een duurzame gemeenschap? Woning Warns isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 per jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Warns. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4100)
€875
(€5000)
€920
(€8750)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€270
(€1600)
€330
(€3200)
Spouwmuur€375
(€1675)
€670
(€2325)
€855
(€3325)
HR++ glas€200
(€2875)
€280
(€3650)
€350
(€4700)
isolatie warns 8721

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Warns?

Waarom mijn woning in Warns isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3425 en dat bespaart tot €330 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Multimate, Hornbach, Gamma, Formido. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 25 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Warns een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Warns. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Warns wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Warns voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Warns. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabele leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen