Isolatie Bolsward

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bolsward? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels haalbare maatregelen zoals isolatie van buitenmuren of schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website tref je belangrijke informatie over isolatie Bolsward. We zoomen in op topics als de bodem isoleren en schijntocht. Direct aan de slag? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-bolsward-8701

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een prettig klimaat in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8701
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand vind je de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Bolsward te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bolsward is voordeling (vanaf € 970 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar (prijspeil december 2023).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten liggen rond €1750 en de potentiële besparing ligt op €250 p/jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, icynene, dekens, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Bolsward kost je zo’n €5400. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Hiermee bespaar je om en nabij €890, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. Hieronder benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Bolsward (december 2023)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame wereld? Woning Bolsward isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2075 m3. Dat is dus al gauw €925 p/jaar. Hierna ontdek je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Bolsward. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3750)
€705
(€4800)
€1240
(€9400)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€190
(€2350)
€375
(€3100)
Spouwmuur€190
(€825)
€580
(€2775)
€785
(€3100)
HR++ glas€220
(€1900)
€290
(€3775)
€420
(€4825)
isolatie bolsward 8701

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ voor de isolatiespecialist in Bolsward?

Waarom mijn woning in Bolsward isoleren?

Een solide woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3975 en besparen tot €290 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande acties zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hierna check je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma, Formido. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg een kwart van de offerte kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Bolsward een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Bolsward. Ook interessant is de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bolsward wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Bolsward voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Bolsward. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen