Isolatie Hieslum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hieslum? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Hieslum. We staan stil bij thema’s als deuren isoleren en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-hieslum-8762

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Minder tocht in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Kan snel aangebracht worden
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8762
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop check je de populairste stappen om jouw woning in Hieslum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hieslum is betaalbaar (vanaf plusminus € 910 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €230 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn zo’n €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hieslum kost +/- €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1210. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Het rendement is pakweg €900 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we verschillende alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Hieslum (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een duurzame toekomst? Woning Hieslum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. De besparing komt neer op €925 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hieslum. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3200)
€745
(€6450)
€1140
(€9450)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€290
(€2050)
€335
(€3250)
Spouwmuur€285
(€1500)
€670
(€2075)
€840
(€3525)
HR++ glas€210
(€2975)
€330
(€4125)
€430
(€5300)
isolatie hieslum 8762

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hieslum?

Waarom mijn woning in Hieslum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij als Essent of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025 en besparen tot €330, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande werkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze pagina bekijk je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Gamma, Hubo, Praxis, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Dankzij (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Hieslum een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hieslum. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Hieslum wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hieslum voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Hieslum. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen