Isolatie Hinnaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hinnaard? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Middels haalbare maatregelen als isolatie van de buitengevel of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina tref je nuttige informatie over isolatie Hinnaard. We bespreken zaken als isolatie van de vliering en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-hinnaard-8844

 • Minder energielasten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8844
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal je de meest toegepaste stappen om jullie woning in Hinnaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hinnaard is financieel toegankelijk (ongeveer € 840 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €195 per 12 maanden (tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1650 en de potentiële besparing ligt op €240 p/jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, dekens, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hinnaard kost je zo’n €5100. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. De besparing loopt op tot €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11900. Dit levert op plusminus €750 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zien we allerlei rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hinnaard (maart 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een bewuste wereld? Woning Hinnaard isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 per 12 maanden. Hieronder ontdek je de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hinnaard. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3250)
€705
(€6500)
€1170
(€8850)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€275
(€2250)
€320
(€3400)
Spouwmuur€245
(€1200)
€460
(€2050)
€865
(€3175)
HR++ glas€215
(€2400)
€295
(€3175)
€420
(€4500)
isolatie hinnaard 8844

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hinnaard?

Waarom mijn woning in Hinnaard isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3450 en besparen tot €305 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide klussen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze website check je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Multimate, Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Dankzij een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer een kwart van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Hinnaard een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Hinnaard. Bekijk ook eens de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Hinnaard wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hinnaard voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Hinnaard. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen