Isolatie Gaastmeer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gaastmeer? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de vliering of isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Gaastmeer. Je komt meer te weten over thema’s als je spouwmuur isoleren en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-gaastmeer-8611

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8611
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest rendabele acties om een woning in Gaastmeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gaastmeer is voordeling (vanaf zo’n € 800 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1975 en de winst ligt rond de €275 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gaastmeer kost plusminus €4600. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. Het rendement is al snel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11900. De winst is zo’n €980 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Ook onderscheiden we verscheidene rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Gaastmeer (april 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of een groenere wereld? Woning Gaastmeer isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2100 m3. Dat is dus al gauw €1225 p/jaar. Op deze pagina berekenen we de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Gaastmeer. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3250)
€805
(€5900)
€1080
(€9650)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€185
(€2200)
€360
(€3200)
Spouwmuur€270
(€1650)
€650
(€2700)
€780
(€3625)
HR++ glas€190
(€2675)
€325
(€3825)
€400
(€4425)
isolatie gaastmeer 8611

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Gaastmeer?

Waarom mijn woning in Gaastmeer isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Engie of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275 en geeft een besparing van €345 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor check je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Praxis, Gamma, Karwei, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Gaastmeer extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de status in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Gaastmeer. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door het advies hieronder creëer je een isolatieplan Gaastmeer wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Gaastmeer voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Gaastmeer. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren in een prettig klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen