Isolatie Isolatiekorrels

ISOLATIE VERGELIJKEN

U wilt uw spouwmuur laten isoleren? Dan is spouwmuurisolatie met isolatiekorrels wellicht een goede keuze. Isolatiekorrels worden ook wel isolatieparels of EPS- parels genoemd. Met dit isolatiemateriaal kunt u uw woning energiezuinig maken, waardoor u per jaar flink kunt besparen op uw stookkosten.

Kosten aanbrengen isolatiekorrels
De materiaalkosten van isolatiekorrels bij het isoleren van spouwmuren zijn afhankelijk van meerdere factoren. Aan de materiaal kant dient u rekening te houden met een prijs van euro 9 per m2. De uiteindelijke prijs hangt af van de benodigde hoeveelheid isolatiemateriaal en het oppervlak van uw spouwmuren. Wanneer u ervoor kiest om een professioneel isolatiebedrijf in te schakelen dan dient u er rekening mee te houden dat men de materiaalkeuze, de arbeidskoten, machinekosten en BTW in rekening brengt. Bij een gemiddelde tussenwoning kunt u ervan uitgaan dat het ongeveer euro 800 tot euro 1.100 kost.

Het goedkoopste isolatiebedrijf
Wilt u uw spouwmuur laten isoleren met isolatiekorrels? Dan wilt u uiteraard het beste isolatiebedrijf tegen de scherpste prijs binnenhalen. Dit isolatiebedrijf vindt u via ons. Vergelijk simpel en snel de offertes van 6 isolatiebedrijven bij u in de buurt. Door het offerteformulier in te vullen heeft u binnen twee werkdagen 6 offertes in uw mailbox. Deze prijzen kunt u vervolgens vergelijken. Het vergelijken van de offertes kan u een besparing opleveren tot wel 40%. Onze offerte-service is gratis en geheel vrijblijvend.

Isolatiekorrels gebruiken
Isolatiekorrels worden gemaakt van piepschuim, oftewel Polystyreen. Dat klinkt heftiger dan het is, uiteindelijk bestaat het voor 98% uit pure lucht en voor 2% uit Polystyreen. De korrels zijn erg licht (net zoals de korrels in een zitzak) en hebben een ijzersterke isolerende werking. Dat is dan ook de reden dat men in de bouw vaak kiest voor isolatiekorrels voor het isoleren van daken, gevels en vloeren. Hieronder leest u meer over de verschillende voordelen van dit materiaal.

Voordelen isolatiekorrels
Elk isolatiemateriaal heeft zo zijn eigen specifieke eigenschappen. Daarom bespreken we hieronder de belangrijkste voordelen van isolatiekorrels bij het isoleren van onder andere uw spouwmuur.

Isolatie met hoog rendement
Isolatiekorrels zijn verkrijgbaar in een drietal soorten, te weten: HR, HR+ en HR++. Waar HR staat voor redelijk, staat HR++ voor uitstekend. Wanneer u er voor heeft gekozen om de woning te laten isoleren met HR++, dan kunt u er op rekenen dat in de winter de warmte binnen blijft en in de zomer de warmte wordt geweerd.

Vochtproblemen tegengaan
Isolatiekorrels nemen dankzij de gesloten celstructuur geen vocht op en zijn waterafstotend. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat uw woning bestand is tegen alle weersinvloeden. Daarnaast voorkomen isolatiekorrels rotting in uw spouwmuur en eventuele vochtproblemen. Geen schimmels meer en geen bacteriën in meer in uw woning.

Veilig isolatiemateriaal
Isolatiekorrels behoren tot de veiligste isolatiematerialen, daarnaast is het ook nog eens onderhoudsvrij. Bij glaswol en steenwol kan er een allergische reactie optreden, bij isolatiekorrels kan er niets gebeuren. Bent u op zoek naar veilig isolatiemateriaal, dan hoeft u niet verder te kijken. Bij het laten isoleren van uw woning met isolatiekorrels merkt u er ook niets van, isolatiekorrels zijn namelijk geurloos.

Milieuvriendelijk isolatiemateriaal
Isolatiekorrels zijn zeer duurzaam en effectief. De korrel bestaat voor het grootste deel uit lucht en voor een klein deel uit Polystyreen. Daarnaast is de korrel 100% recyclebaar en bij het isoleren van uw spouwmuur niet belastend voor het milieu. Tijdens het aanbrengen is er bovendien geen sprake van het vrijkomen van chemische stoffen.

Spouwmuurisolatie met isolatiekorrels
De spouw wordt van buitenaf gevuld. Om dit mogelijk te maken boort men voordat ze beginnen enkele kleine gaatjes in uw muur. Vervolgens worden de isolatiekorrels met een inblaasmachine de spouw ingeblazen. Na het isoleren maakt het isolatiebedrijf de geboorde gaatjes weer dicht met metselspecie, uw buitenmuur zal er dus weer als vanouds uitzien. Een isolatiebedrijf is over het algemeen binnen een halve tot een hele werkdag klaar. Bekijk ook de opties voor purschuim en glaswol.