Isolatie Kûbaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kûbaard? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals muren isoleren of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna ontdek je belangrijke informatie over isolatie Kûbaard. We staan stil bij topics als gevelisolatie en steenwol. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-kubaard-8732

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Minder vervuiling
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8732
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna tref je de meest populaire stappen om je woning in Kûbaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kûbaard is aantrekkelijk (ongeveer € 800 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1650 en je bespaart al snel €185 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, icynene, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kûbaard kost zo’n €4650. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Het rendement is al snel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Het rendement is zo’n €900, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er nog een aantal alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna behandelen we de meest populaire opties.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Kûbaard (juni 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en ook een energiebewuste maatschappij? Woning Kûbaard isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. De besparing komt neer op €1250 per jaar. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Kûbaard. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3050)
€595
(€5450)
€1110
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€250
(€2000)
€360
(€3150)
Spouwmuur€320
(€1350)
€580
(€2025)
€850
(€3625)
HR++ glas€220
(€2000)
€315
(€3300)
€405
(€4700)
isolatie kubaard 8732

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

FAQ voor de isolatiespecialist in Kûbaard?

Waarom mijn woning in Kûbaard isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij als Energiedirect en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3025, dat betekent een winst van 245, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website lees je een samenvatting van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Karwei, Hornbach, Multimate, Hubo, Praxis. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door te profiteren van subsidies wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 15% van de onkosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Kûbaard een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Kûbaard. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Kûbaard wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Kûbaard voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Kûbaard. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen