Isolatie Westerveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Westerveld? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een paar maatregelen als de kruipruimte isoleren of radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie Westerveld. We staan stil bij zaken als gevelisolatie en EPS isolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-westerveld-8437

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een optimaal wooncomfort
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl vind jij de meest interessante stappen om jullie woning in Westerveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Westerveld kan zeer goedkoop (om en nabij de € 900 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €275 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1950 en het rendement ligt op zo’n €255 p/jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Westerveld kost plusminus €5900. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Hiermee bespaar je plusminus €940 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zien we meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Westerveld (juni 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en een energiezuinige gemeenschap? Woning Westerveld isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 per jaar. Onderstaand komen we met de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Westerveld. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3150)
€655
(€6950)
€930
(€8050)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€175
(€1650)
€345
(€3550)
Spouwmuur€305
(€1550)
€470
(€1950)
€780
(€3425)
HR++ glas€195
(€2700)
€325
(€4000)
€400
(€5125)
isolatie westerveld 8437

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Westerveld?

Waarom mijn woning in Westerveld isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Delta of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3425, waarbij u een besparing realiseert van €250 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerveld

Via opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 20 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Westerveld een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentewesterveld.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerveld
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Westerveld. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Westerveld wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn enkel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Westerveld voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Westerveld. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam leefklimaat en een significant lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.



Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen