Isolatie Kimswerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Kimswerd? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren en radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je bruikbare informatie over isolatie Kimswerd. Je komt meer te weten over thema’s als vliering isoleren en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-kimswerd-8821

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Meer warmte en minder vocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8821
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand check je de interessantste methodes om jullie woning in Kimswerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kimswerd kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 890 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven fluctueren rond de €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, folie, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Kimswerd kost gemiddeld €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Je profiteert van zo’n €760 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we verscheidene interessante uitvoeringen. Hieronder praten we over de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Kimswerd (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of een milieuvriendelijke toekomst? Woning Kimswerd isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. Dat komt neer op €1350 p/jaar. Hierna check je de kosten (bij benadering) in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Kimswerd. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3750)
€675
(€7400)
€1220
(€8700)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€270
(€2300)
€310
(€2900)
Spouwmuur€315
(€1750)
€530
(€2775)
€865
(€3375)
HR++ glas€210
(€2600)
€330
(€3375)
€415
(€5125)
isolatie kimswerd 8821

Plaatsen in de buurt:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen voor een isolatiespecialist in Kimswerd?

Waarom mijn woning in Kimswerd isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425 en dat levert gemiddeld op €315 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo check je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze pagina vind je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Hubo, Karwei, Multimate, Praxis, Formido. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met hulp van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus een kwart van de factuur mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Kimswerd een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Kimswerd. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Kimswerd wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kimswerd voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Kimswerd. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden jou een aangename leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen