Isolatie Oosthem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oosthem? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen zoals isolatie binnenkant gevel of radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website vind je uiteenlopende informatie over isolatie Oosthem. Je leest uitvoerig over items als isolatie van schuine dak en purschuim. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-oosthem-8618

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • U stoot minder CO2 uit
 • Minder geluidsoverlast
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8618
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina zie je de interessantste manieren om je woning in Oosthem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oosthem is goed te betalen (al vanaf € 800 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €235 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn zo’n €1600 en het bespaart circa €235 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oosthem kost ongeveer €5100. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. De potentiële besparing ligt op €700 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Hiermee bespaar je ong. €910 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er nog meer rendabele mogelijkheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oosthem (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een groenere gemeenschap? Woning Oosthem isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 p/jaar. Hierna calculeren we de totale prijs zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Oosthem. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3500)
€755
(€5750)
€1210
(€8950)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€235
(€1650)
€365
(€3600)
Spouwmuur€230
(€1700)
€470
(€2325)
€855
(€3150)
HR++ glas€240
(€2575)
€320
(€4225)
€390
(€4850)
isolatie oosthem 8618

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Oosthem?

Waarom mijn woning in Oosthem isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website tref je praktische info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Multimate, Formido, Praxis. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Mede door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20 procent van de factuur mag je terug verwachten.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Oosthem een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Oosthem. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Oosthem wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oosthem voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Oosthem. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen