Isolatie Sneek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sneek? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren en dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Sneek. Bijvoorbeeld items als isolatie van muren en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-sneek-8601

 • Lagere energiekosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Meer stilte in huis
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8601
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina zie je de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Sneek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sneek kan erg voordelig (om en nabij de € 990 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €205 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten variëren rond €1700 en het resultaat is zo’n €195 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, steenwol, glaswol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sneek kost om en nabij de €4950. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13500. Je profiteert van om en nabij €930 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we diverse vaak toegepaste oplossingen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Sneek (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Sneek isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per 12 maanden. Hieronder check je de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Sneek. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4150)
€605
(€6550)
€1230
(€8750)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€290
(€2300)
€340
(€3450)
Spouwmuur€325
(€1000)
€520
(€2000)
€790
(€3475)
HR++ glas€205
(€2500)
€340
(€3975)
€435
(€4975)
isolatie sneek 8601

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Sneek?

Waarom mijn woning in Sneek isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Eneco of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575 en geeft een besparing van €225 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hierna check je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Formido, Gamma, Hornbach, Praxis, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met behulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 15% van de kosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Sneek een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Sneek. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Sneek wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn enkel glas, ouderwetse muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Sneek voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Sneek. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een comfortabel klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen