Isolatie Itens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Itens? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen zoals isolatie van de vloer of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl check je bruikbare informatie over isolatie Itens. Je komt meer te weten over topics als isolatie buitenkant gevel en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-itens-8735

 • Besparen op energierekening
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Zet het milieu op 1
 • Speciale groene leningen
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8735
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand vind jij de aantrekkelijkste stappen om een woning in Itens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Itens kan erg voordelig (plusminus € 990 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1725 en het bespaart circa €225 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Itens kost plusminus €4700. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1050. De besparing loopt op tot €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13100. Het voordeel is om en nabij €810 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zien we verscheidene aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Itens (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een duurzame wereld? Woning Itens isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Itens. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3750)
€635
(€6950)
€940
(€9400)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€285
(€2000)
€400
(€3300)
Spouwmuur€230
(€1650)
€590
(€2600)
€905
(€3300)
HR++ glas€220
(€2775)
€340
(€4300)
€380
(€5300)
isolatie itens 8735

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Itens?

Waarom mijn woning in Itens isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Mede neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150 en dat levert gemiddeld op €205, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je praktische info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Formido, Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Itens een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Itens. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Itens wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, gammele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Itens voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Itens. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen