Isolatie Abbega

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Abbega? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een investering zoals isolatie van buitenmuren of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je uitgebreide informatie over isolatie Abbega. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van muren en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-abbega-8618

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Minder uitstoot van CO2
 • Buitengeluid absorberen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8618
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website lees jij de meest interessante manieren om jullie woning in Abbega te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Abbega is goedkoop (ongeveer € 850 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De onkosten fluctueren rond de €1925 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Abbega kost om en nabij de €5250. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. Het rendement is al snel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12900. Hiermee bespaar je grofweg €910, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er allerlei aantrekkelijke oplossingen. Hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Abbega (april 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een energiebewuste wereld? Woning Abbega isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. De besparing komt neer op €1275 per jaar. Onderstaand tref je de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Abbega. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3400)
€755
(€5250)
€1180
(€8550)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€285
(€2100)
€355
(€2750)
Spouwmuur€190
(€800)
€450
(€2050)
€875
(€3625)
HR++ glas€235
(€2900)
€340
(€4150)
€450
(€5175)
isolatie abbega 8618

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Abbega?

Waarom mijn woning in Abbega isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf als Delta of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225 en geeft een besparing van €230 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Multimate, Gamma, Karwei, Hornbach. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 20% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Abbega een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Abbega. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Abbega wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Abbega voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Abbega. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen