Isolatie Tersoal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Tersoal? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je diverse informatie over isolatie Tersoal. Bijvoorbeeld zaken als isolatie buitenkant gevel en schijntocht. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-tersoal-9014

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9014
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind jij de meest interessante stappen om jullie woning in Tersoal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tersoal kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 890 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €245 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, folie, glaswol, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Tersoal kost zo’n €5850. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1040. Het rendement is al snel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12900. Dit levert op pakweg €960 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Tersoal (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een bewuste toekomst? Woning Tersoal isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna check je de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Tersoal. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4150)
€795
(€6400)
€1060
(€8200)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€245
(€1950)
€335
(€2850)
Spouwmuur€295
(€1650)
€690
(€2375)
€885
(€3525)
HR++ glas€205
(€2900)
€270
(€3525)
€390
(€4675)
isolatie tersoal 9014

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Tersoal?

Waarom mijn woning in Tersoal isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Greenchoice of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3550 en besparen tot €280 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze pagina check je meer info over veel gebruikte types. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hubo, Karwei, Multimate, Hornbach, Gamma, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa een kwart van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Tersoal een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Tersoal. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Tersoal wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Tersoal voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Tersoal. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen