Isolatie Idsegahuizum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Idsegahuizum? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen als schuin dak isoleren of isolatie van de dakkapel kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je bruikbare informatie over isolatie Idsegahuizum. Je leest uitvoerig over onderwerpen als vloerisolatie en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-idsegahuizum-8755

 • Snelle terugverdientijd
 • Meer controle in de woning
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Ook geluidswerend
 • Toekomstbestendig

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8755
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn meestal correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf zie je de meest rendabele acties om een woning in Idsegahuizum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Idsegahuizum is goedkoop (gemiddeld zo’n € 740 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen fluctueren rond de €1800 en je bespaart al snel €205 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, folie, dekens, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Idsegahuizum kost zo’n €4550. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. De potentiële besparing ligt op €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Hiermee bespaar je grofweg €900 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens kennen we meerdere aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Idsegahuizum (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een bewuste maatschappij? Woning Idsegahuizum isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl check je de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Idsegahuizum. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3450)
€605
(€4500)
€940
(€8450)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€205
(€2500)
€310
(€3450)
Spouwmuur€295
(€1425)
€550
(€1950)
€895
(€3275)
HR++ glas€215
(€2800)
€275
(€4275)
€390
(€4900)
isolatie idsegahuizum 8755

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Idsegahuizum?

Waarom mijn woning in Idsegahuizum isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Delta en Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €290 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hubo, Karwei, Formido, Gamma, Hornbach, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 20 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Idsegahuizum een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor opties in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Idsegahuizum. Andere opties zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Idsegahuizum wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Idsegahuizum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Idsegahuizum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen