Isolatie Ferwoude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ferwoude? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Middels een isolatiemaatregel als buitenmuren isoleren of isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over isolatie Ferwoude. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals plat dak isoleren en purschuim. Meteen besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-ferwoude-8761

 • Lagere energierekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Reductie geluid
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8761
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna lees jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Ferwoude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ferwoude is interessant (vanaf zo’n € 810 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1950 en de potentiële besparing ligt op €275 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ferwoude kost om en nabij de €5100. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. De winst is ongeveer €760 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er allerlei alternatieve opties. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Ferwoude (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een energiebewuste toekomst? Woning Ferwoude isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2375 m3. De besparing komt neer op €1400 per 12 maanden. Op deze pagina bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Ferwoude. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3300)
€825
(€5700)
€1240
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€275
(€2600)
€335
(€3600)
Spouwmuur€300
(€1225)
€550
(€2525)
€875
(€3200)
HR++ glas€220
(€2125)
€330
(€3300)
€395
(€5275)
isolatie ferwoude 8761

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Ferwoude?

Waarom mijn woning in Ferwoude isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3475 en geeft een besparing van €215 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hierna bekijk je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Multimate, Gamma, Formido, Hornbach, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25% van de kosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Ferwoude een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Ferwoude. Bekijk ook eens de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Ferwoude wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ferwoude voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Ferwoude. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen