Isolatie Hemelum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hemelum? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Hemelum. Je kunt denken aan topics als isolatie binnenkant gevel en energiebespaarlening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-hemelum-8584

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Meer controle in de woning
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8584
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna check jij de meest interessante manieren om jouw woning in Hemelum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hemelum is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 790 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1600 en de potentiële besparing ligt op €210 p/jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hemelum kost doorgaans €5250. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. De besparing loopt op tot €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Het voordeel is zo’n €870, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we diverse vaak toegepaste alternatieven. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Hemelum (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en een groenere toekomst? Woning Hemelum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. Dat komt neer op €950 per jaar. Op deze pagina tref je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hemelum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3350)
€775
(€5250)
€1040
(€8350)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€205
(€2050)
€390
(€3200)
Spouwmuur€400
(€775)
€690
(€2000)
€925
(€3050)
HR++ glas€245
(€2400)
€340
(€3175)
€395
(€4650)
isolatie hemelum 8584

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Hemelum?

Waarom mijn woning in Hemelum isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier als Greenchoice of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900 en besparen tot €330 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige acties zoals isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hierna lees je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Formido, Karwei, Hornbach, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met behulp van een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 20 procent van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Hemelum een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Hemelum. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Hemelum wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hemelum voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Hemelum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden jou een aangenaam warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen