Isolatie Ysbrechtum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ysbrechtum? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Via haalbare maatregelen als de zolder isoleren of tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie Ysbrechtum. Je kunt denken aan onderwerpen als tochtbanden en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-ysbrechtum-8633

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal leefklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Voor klein en groot budget
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8633
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna achterhaal je de populairste stappen om jullie woning in Ysbrechtum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ysbrechtum kan zeer goedkoop (al vanaf € 940 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €185 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De kosten zijn ongeveer €1925 en de winst ligt rond de €210, ieder jaar weer. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ysbrechtum kost gemiddeld €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11200. Daarmee bespaar je zo’n €760 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we verschillende rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Ysbrechtum (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een bewuste wereld? Woning Ysbrechtum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal ontdek je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Ysbrechtum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3800)
€835
(€6900)
€1130
(€9800)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€290
(€1650)
€310
(€2700)
Spouwmuur€350
(€825)
€460
(€2375)
€940
(€3325)
HR++ glas€220
(€1850)
€335
(€3450)
€385
(€4925)
isolatie ysbrechtum 8633

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over de isolatiespecialist in Ysbrechtum?

Waarom mijn woning in Ysbrechtum isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575, waarbij u een besparing realiseert van €200 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan zie je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Onderstaand lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei, Formido, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door subsidies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 20 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Ysbrechtum een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Ysbrechtum. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Ysbrechtum wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Ysbrechtum voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Ysbrechtum. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen