Isolatie Piaam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Piaam? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen als isolatie van de schuur of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder check je uiteenlopende informatie over isolatie Piaam. We bespreken onderwerpen als schuimstrips en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-piaam-8756

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een prettig wooncomfort
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Snel te plaatsen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8756
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna vind je de meest rendabele stappen om je woning in Piaam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Piaam is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 890 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €185 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Piaam kost gemiddeld €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1060. De besparing loopt op tot €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11100. Het rendement is grofweg €890 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Piaam (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en een groenere maatschappij? Woning Piaam isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina vind je de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Piaam. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3550)
€795
(€6000)
€1070
(€9950)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€250
(€2550)
€395
(€3600)
Spouwmuur€220
(€1650)
€470
(€2400)
€820
(€3025)
HR++ glas€190
(€2525)
€275
(€4125)
€380
(€5025)
isolatie piaam 8756

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Piaam?

Waarom mijn woning in Piaam isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Engie of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150 en dat bespaart tot €250 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met kort & bondige info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Gamma, Hornbach, Praxis, Multimate. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door (regionale) subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 25 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Piaam een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Piaam. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Piaam wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Piaam voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Piaam. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen leiden tot een prettig wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen