Isolatie IJlst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in IJlst? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een investering als de bodem isoleren of isolerende kozijnen en deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met uiteenlopende informatie over isolatie IJlst. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals muren isoleren en U-waarde. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-ijlst-8651

 • Investering snel terugverdiend
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Minder last van lawaai van straat
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8651
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop bekijk jij de populairste toepassingen om jouw woning in IJlst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in IJlst is goed te betalen (plusminus € 820 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €240 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De kosten fluctueren rond de €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €215 p/jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in IJlst kost ongeveer €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1130. De potentiële besparing ligt op €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12200. Dit levert op zo’n €950 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog enkele interessante mogelijkheden. In onderstaande tekst vermelden we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in IJlst (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Woning IJlst isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2150 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl komen we met de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in IJlst. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3300)
€605
(€6700)
€1090
(€9150)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€255
(€2300)
€340
(€2900)
Spouwmuur€255
(€1500)
€590
(€2775)
€950
(€3125)
HR++ glas€190
(€1950)
€275
(€4225)
€360
(€4800)
isolatie ijlst 8651

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Meer weten over de isolatiespecialist in IJlst?

Waarom mijn woning in IJlst isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3750 en dat bespaart tot €230 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze pagina bekijk je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Praxis, Hornbach, Hubo, Karwei. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 25% van de offerte mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in IJlst extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in IJlst. Bekijk ook eens de Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan IJlst wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Via een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in IJlst voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in IJlst. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen