Isolatie Vloerisolatie

ISOLATIE VERGELIJKEN

Vloerisolatie is een van de meest rendabele manieren van isoleren en zorgt voor veel meer comfort in uw woning. Deze manier van isoleren kan op verschillende manieren gedaan worden. Ontdek op deze website wat uw mogelijkheden zijn.

Prijzen vloerisolatie

De prijzen van vloerisolatie variëren nogal, daarom is het belangrijk om eerst de isolatiemogelijkheden te vergelijken alvorens u een isolatiebedrijf inhuurt. De kosten van vloerisolatie zijn namelijk afhankelijk van onderstaande factoren:

  • Het type isolatiemateriaal
  • Zonnepanelen verlagen uw CO-2 uitstoot en gaan tenminste 25 jaar lang mee.
  • Het type woning
  • Arbeidskosten
  • Machinekosten
  • Het te isoleren oppervlak
  • De tever rekenen BTW

U kunt er over het algemeen vanuit gaan dat de prijs van vloerisolatie inclusief isolatiemateriaal, arbeidskosten, machinekosten en BTW rond de euro 30 per vierkante meter ligt.

Vind het goedkoopste isolatiebedrijf
Op deze site vind u vooral globale indicatieve bedragen. Voor uw woning kan het laten isoleren zomaar stukken goedkoper dan wel duurder zijn. Vraag daarom gratis en snel tot 6 offertes aan van isolatiebedrijven uit uw regio. Binnen enkele dagen heeft u 6 offertes in uw handen en kunt u de prijzen van deze isolatiebedrijven vergelijken. U zit nergens aan vast.

Wat is vloerisolatie?
Vloerisolatie is over het algemeen zeer interessant voor woningen die gebouwd zijn voor 1983. Deze huizen zijn vaak niet voorzien van vloerisolatie, waardoor er veel warmte verloren gaat en er hier en daar zelfs tocht doorheen komt. Bij het isoleren van de begane grond van een woning is het van belang te weten wat er een kruipruimte of kruipkelder aanwezig dient te zijn. De kruipruimte is via een luik bereikbaar. De isolatiebedrijven brengen aan de onderkant van de vloer isolatiemateriaal aan, hierdoor wordt de kou uit deze ruimte gehaald en zorgt de isolatie ervoor dat de kou uw woning niet meer kan binnendringen. De vloer zal ook warmer aanvoelen, want dan ook wel weer prettig is.

Beschikt uw woning niet over een kruipruimte, dan kan het isolatiebedrijf ook overgaan tot het bovenvloers isoleren. Dit doen ze door een dekvloer of ondertapijt aan te brengen. Hiervoor gebruiken ze over het algemeen PUR schuim, isolatieplaten of isolatiekussens. Afhankelijk van de vochtigheid in uw woning en de oppervlakte van de kruipruimte bepaalt het isolatiebedrijf welk isolatiemateriaal het beste is geschikt voor uw woning. Men meet onder andere de warmteweerstand in uw woning (RC), door dit te meten kunnen ze zien hoe goed uw woning de warmte in huis houdt. Vraag bij het vergelijken van de offertes wat hierin de mogelijkheden zijn.

Minder vocht in huis en stukken warmer
Wanneer uw woning niet is uitgevoerd met vloerisolatie, dan kan er snel kou en vocht in uw woning ontstaan, hierdoor wordt de onderzijde van uw vloer als het ware aangetast. Het isoleren van uw vloer zorgt ervoor dat er minder vocht u woning binnendringt en zorgt er bovendien voor dat uw vloer beschermd is. Na het aanbrengen van vloerisolatie zult u merken dat de vloer droger maar vooral warmer aanvoelt. Het daadwerkelijke temperatuurverschil tussen een geïsoleerde en niet geïsoleerd vloer kan wel 5 graden bedragen. Naast deze voordelen gaat u ook flink besparen op uw stookkosten.

Vloerisolatie zorgt dus voor isolatie, vochtwering en een warmere vloer. Uw kruipruimte blijft echter koud en vochtig. Deze ruimte kunt u ook laten isoleren door isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte aan te brengen. Hiervoor gebruikt het isolatiebedrijf over het algemeen schelpen, zand, kunststof isolatiemateriaal of bodembedekking in de vorm van folie. Door het isoleren van de bodem in uw kruipruimte zorgt u ervoor dat ook de kruipruimte warm blijft en vrij is van vocht, wat uiteindelijk weer een positieve invloed heeft op de fundering van uw woning. Bekijk ook de mogelijkheden voor dakisolatie en gevelisolatie.