Isolatie Parrega

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Parrega? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een isolatiemaatregel als isolatie van de spouwmuur en deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna check je uitgebreide informatie over isolatie Parrega. We zoomen in op thema’s als isolatie van de zolder en spuitisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-parrega-8763

 • Besparen op energierekening
 • Temperatuur in eigen hand
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8763
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Parrega te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Parrega kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 840 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €190 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1925 en je bespaart al snel €210 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Parrega kost zo’n €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11800. Het voordeel is plusminus €930 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er nog enkele aantrekkelijke opties. In het gedeelte hieronder praten we over de populairste opties.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Parrega (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en ook een bewuste samenleving? Woning Parrega isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. Dat is dus al gauw €1050 per jaar. Op deze pagina komen we met de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Parrega. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4200)
€855
(€7000)
€1000
(€8300)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€210
(€2300)
€350
(€2750)
Spouwmuur€235
(€1650)
€420
(€2475)
€930
(€3350)
HR++ glas€225
(€2900)
€280
(€3525)
€430
(€4850)
isolatie parrega 8763

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Parrega?

Waarom mijn woning in Parrega isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050, dat betekent een winst van 315, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Te koop bij populaire bouwmarkten als Formido, Praxis, Karwei, Gamma, Multimate, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 20% van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Parrega een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de status in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Parrega. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Geholpen door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Parrega wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Parrega voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Parrega. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen leiden tot een lekker warm huis en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen