Isolatie Oppenhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oppenhuizen? Goede isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen als bijv. de vloer isoleren of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze website check je bruikbare informatie over isolatie Oppenhuizen. We bespreken thema’s als binnenmuren isoleren en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-oppenhuizen-8625

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Controle over de temperatuur
 • Een verantwoorde warme woning
 • Houdt geluid tegen
 • Veel lokale specialisten

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8625
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje bekijk je de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Oppenhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oppenhuizen is voordeling (al vanaf € 830 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €220 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1800 en het bespaart circa €270, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Oppenhuizen kost zo’n €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11700. Het voordeel is ongeveer €860 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zijn er verscheidene vaak toegepaste opties. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oppenhuizen (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en een energiezuinige toekomst? Woning Oppenhuizen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 per jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Oppenhuizen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3850)
€665
(€6300)
€1200
(€9200)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€240
(€2000)
€320
(€3050)
Spouwmuur€275
(€1725)
€630
(€2575)
€870
(€3625)
HR++ glas€190
(€2675)
€265
(€3425)
€415
(€4700)
isolatie oppenhuizen 8625

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Oppenhuizen?

Waarom mijn woning in Oppenhuizen isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Energiedirect en Qurrent, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550 en besparen tot €350 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote acties als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder lees je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Formido, Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met hulp van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 25 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Oppenhuizen extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Oppenhuizen. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Oppenhuizen wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Oppenhuizen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Oppenhuizen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een gezonde leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen