Isolatie Kruipruimte isolatie

ISOLATIE VERGELIJKEN

Kruipruimte isolatie zorgt ervoor dat uw kruipruimte vrij is van schimmel en dat vocht er nagenoeg geen kans meer heeft. Op onze website ontdekt u welke mogelijkheden er zijn en wat isolatie van uw kruipruimte kost.

Kruipruimte isolatie prijzen

Er zijn diverse manieren voorhanden om de kruipruimte in uw woning te voorzien van isolatie. De prijzen van het isoleren zijn afhankelijk van onder meer:

  • De bouwstijl van de woning
  • Bereikbaarheid van de kruipruimte
  • Vochtgraad in de woning

Het type isolatiemateriaal
De prijzen van kruipruimte isolatie variëren maar liggen gemiddeld tegen de euro 20 per m2 wanneer u het laat doen door een professioneel isolatiebedrijf. Gemiddeld genomen beslaat de kruipruimte 60 m2, door deze 60 m2 te isoleren kunt u ongeveer euro 300 aan stookkosten besparen. Uw investering is dus binnen 4 jaar terug verdient. Zie hieronder het overzicht met de investering per type woning.

  1. Bij een rijtjeswoning dient ongeveer 45 m2 te worden geïsoleerd, de benodigde investering bedraagt om en nabij euro 900.
  2. Bij een hoekwoning dient ongeveer 50 m2 te worden geïsoleerd, de benodigde investering bedraagt om en nabij euro 1.000.
  3. Bij een 2-onder-1 kap woning dient ongeveer 55 m2 te worden geïsoleerd, de benodigde investering bedraagt om en nabij euro 1.100.
  4. Bij een vrijstaande woning dient u er rekening mee te houden dat 70 m2 dient te worden geïnvesteerd, wat terecht komt op euro 1.400 investering.

Prijs isolatie van uw kruipruimte
De bovenstaande prijzen zijn indicaties. De uiteindelijke prijs hangt af van meerdere factoren, zoals het tarief van het isolatiebedrijf en de omvang van de opdracht. Wilt u precies weten wat het u kost, vraag dan gratis en vrijblijvend 6 offertes aan bij isolatiebedrijven in uw regio. Binnen twee werkdagen ontvangt u 6 offertes van specialisten in uw mailbox. Door de tarieven van de isolatiebedrijven te vergelijken bent u in staat tot 40% te besparen op de kosten voor het isoleren van uw kruipruimte.

Wat is kruipruimte isolatie
Een groot deel van de woningen heeft een kruipruimte. Dit is de ruimte die onder de begane grond van uw woning loopt. Deze ruimte is aangebracht om leidingwerk, elektra en waterleidingen te vervangen, aan te leggen of te repareren. De kruipruimte is toegankelijk via een luik wat zich normaal gesproken bij de voordeur bevindt. Een kruipruimte is altijd onverwarmd en dus vatbaar voor kou en vocht. Het vocht verzamelt zich in uw kruipruimte en zorgt uiteindelijk voor schimmels. Wanneer de leidingen vanuit deze ruimte slecht of niet afdoende zijn gedicht dan komt er tocht, vocht en schimmel vanuit de kruipruimte uw begane grond binnen. Vanuit de begane grond verspreid het zich vervolgens door uw hele huis. Dit kan leiden tot aantasting van de constructie van uw woning of zorgen voor een koude of beschadigde vloer.

Vocht verminderen in huis
Een isolatiebedrijf kijkt eerst waar de problemen liggen bij uw woning. Zo zal er worden gekeken naar de grootte van uw kruipruimte, het type vloer en de vochtigheidsgraad in uw kruipruimte. Aan de hand van die gegevens wordt gekozen voor een bepaald type isolatie. Wanneer er sprake is van een muffe lucht, schimmelvorming of ongedierte dan is het hoog tijd om deze klus aan te pakken. Voor isolatie van uw kruipruimte kan gekozen worden uit de volgende isolatiematerialen:

  • Isolatieschelpen
  • Isolatie parels
  • Isolatiematrassen
  • Isolatie chips

Subsidie via het Energiebespaarfonds
In Nederland is ongeveer driekwart van de woningen niet goed geïsoleerd. Om ervoor te zorgen dat huiseigenaren in staat zijn om hun woning te isoleren heeft de overheid besloten om een subsidiepot in het leven te roepen van 300 miljoen euro. Wanneer u besluit een isolatiebedrijf in te schakelen dan kunt u hiervoor onder andere een lening aanvragen met een uitzonderlijk lage rente van 3 tot 3,5%.

Vloerisolatie en kruipruimte isolatie
Naast het isoleren van uw kruipruimte is het verstandig na te denken over vloerisolatie. Op deze manier heeft u zowel onder de vloer als boven de vloer isolatie zitten. Wanneer u geen kruipruimte heeft dan kunt u er ook voor kiezen om de oude vloer eruit te laten breken en een nieuwe, inclusief isolatiemateriaal, te laten plaatsen. De combinatie van vloer en kruipruimte is ideaal, vooral omdat u dan 50% kunt besparen op uw stookkosten. Bekijk ook de opties voor isolatieglas en spouwmuurisolatie.