Isolatie Loënga

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Loënga? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een investering zoals bijvoorbeeld vloerisolatie en deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Hieronder lees je uiteenlopende informatie over isolatie Loënga. Je leest uitvoerig over onderwerpen als warmtereflecterende folie en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-loenga-8631

 • Besparen op energierekening
 • Bescherm tegen vocht
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8631
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna tref jij de meest interessante onderdelen om je woning in Loënga te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Loënga is goed te betalen (al vanaf +/- € 730 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €280 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten variëren rond €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €260 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Loënga kost zo’n €4850. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13100. Hiermee bespaar je ongeveer €820 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we verscheidene alternatieve werkzaamheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Loënga (april 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en ook een bewuste samenleving? Woning Loënga isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. Dat is dus al gauw €1275 per 12 maanden. Hieronder vind je de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Loënga. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3750)
€815
(€6850)
€980
(€9950)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€170
(€2600)
€300
(€3250)
Spouwmuur€365
(€975)
€540
(€2075)
€780
(€3150)
HR++ glas€245
(€2175)
€265
(€3875)
€425
(€5350)
isolatie loenga 8631

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Vragen voor een isolatiespecialist in Loënga?

Waarom mijn woning in Loënga isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550 en dat levert gemiddeld op €295 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Formido, Praxis, Multimate, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Via een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 20 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Loënga een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Loënga. Ook interessant is de GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Loënga wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Loënga voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Loënga. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangename leefomgeving en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen