Isolatie Woudsend

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Woudsend? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met diverse informatie over isolatie Woudsend. We bespreken onderwerpen als vliering isoleren en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-woudsend-8551

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Minder impact op het milieu
 • Voor elk budget
 • Hogere woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8551
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf zie je de populairste stappen om je woning in Woudsend te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Woudsend is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 920 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De tarieven fluctueren rond de €1675 en het resultaat is zo’n €265 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Woudsend kost zo’n €4600. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Het rendement is ongeveer €980 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Woudsend (april 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en uiteraard een duurzame wereld? Woning Woudsend isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Woudsend. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4200)
€795
(€6850)
€1170
(€8700)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€250
(€2350)
€350
(€2700)
Spouwmuur€395
(€825)
€640
(€2500)
€835
(€3200)
HR++ glas€190
(€2675)
€275
(€3450)
€420
(€5000)
isolatie woudsend 8551

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Woudsend?

Waarom mijn woning in Woudsend isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Gamma, Praxis, Multimate, Hubo, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Door (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg een kwart van de offerte mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Woudsend een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Woudsend. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Woudsend wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Woudsend voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Woudsend. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een gezonde leefomgeving en veel minder stookkosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen