Isolatie Raerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Raerd? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Via een investering als spouwmuurisolatie en deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je nuttige informatie over isolatie Raerd. Je komt meer te weten over zaken als spouwmuurisolatie en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-raerd-9012

 • Een fors lagere energierekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9012
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop bekijk je de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Raerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Raerd is goedkoop (vanaf plusminus € 780 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1650 en de besparing loopt op tot €235 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Raerd kost gemiddeld €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Daarmee bespaar je ongeveer €790 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we nog een aantal populaire vormen. In het volgende overzicht beoordelen we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Raerd (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en uiteraard een bewuste gemeenschap? Woning Raerd isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. De besparing komt neer op €1075 per jaar. Op ons isolatie portaal vind je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Raerd. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3150)
€585
(€4850)
€920
(€9150)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€265
(€2050)
€390
(€2700)
Spouwmuur€185
(€1550)
€640
(€2375)
€940
(€3675)
HR++ glas€220
(€2625)
€285
(€3750)
€450
(€5350)
isolatie raerd 9012

Plaatsen in de buurt:

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Raerd?

Waarom mijn woning in Raerd isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier als Engie en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3975 en dat levert gemiddeld op €230 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Formido, Praxis, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Mede door een subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25 procent van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Raerd een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Raerd. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Raerd wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Raerd voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Raerd. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties leiden tot een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen