Isolatie Britswert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Britswert? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals buitenmuren isoleren of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hierna check je diverse informatie over isolatie Britswert. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolerende raambekleding en steenwol Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-britswert-8636

 • Lagere energierekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8636
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop vind jij de meest populaire manieren om je woning in Britswert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Britswert is aantrekkelijk (al vanaf € 970 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €230 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €220 p/jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Britswert kost zo’n €5900. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Het rendement is pakweg €760 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder kennen we nog enkele mogelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Britswert (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en een CO-2 reducerende samenleving? Woning Britswert isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2475 m3. Dat komt neer op €1075 per jaar. Hieronder check je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Britswert. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3200)
€855
(€6650)
€1110
(€8200)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€175
(€1650)
€325
(€3500)
Spouwmuur€365
(€1525)
€750
(€2500)
€865
(€3400)
HR++ glas€225
(€2025)
€305
(€4300)
€425
(€5325)
isolatie britswert 8636

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Britswert?

Waarom mijn woning in Britswert isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Qurrent, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3875 en dat levert gemiddeld op €305, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze pagina tref je praktische info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Formido, Hubo, Gamma, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Via subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 20 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Britswert een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Britswert. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Britswert wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Britswert voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Britswert. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen