Isolatie Hommerts

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hommerts? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels een paar maatregelen als isolatie van de zolder en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over isolatie Hommerts. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van buitenmuren en glaswol isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hommerts-8622

 • Uitstekend rendement
 • Meer controle in de woning
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Minder geluid van buiten
 • Toekomstbestendig

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8622
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand lees jij de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Hommerts te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hommerts is goed te betalen (al vanaf +/- € 970 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De prijzen bedragen zo’n €1975 en de winst ligt rond de €240 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hommerts kost zo’n €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1050. De potentiële besparing ligt op €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Dit levert op grofweg €860 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste vormen. Hierna bespreken we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hommerts (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en een energiezuinige wereld? Woning Hommerts isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Hierna check je de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Hommerts. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3150)
€595
(€7350)
€1130
(€8400)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€200
(€2000)
€345
(€2850)
Spouwmuur€385
(€1250)
€440
(€2300)
€830
(€3050)
HR++ glas€190
(€1850)
€290
(€4075)
€400
(€4675)
isolatie hommerts 8622

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

FAQ voor de isolatiespecialist in Hommerts?

Waarom mijn woning in Hommerts isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Qurrent, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500, waarbij u een besparing realiseert van €295 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina check je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Karwei, Praxis, Multimate, Gamma, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Dankzij opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 25% van de factuur kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Hommerts een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hommerts. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Dankzij de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hommerts wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hommerts voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Hommerts. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen