Isolatie Purschuim

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wilt u uw woning laten isoleren, dan is het isoleren van uw spouwmuur met purschuim wellicht een verstandige keuze. Er zijn veel isolatiematerialen op de markt verkrijgbaar om uw spouw te isoleren. Purschuim is een goede optie wanneer u uw spouw geïsoleerd wilt hebben.

Kosten purschuim isolatie
Wanneer u ervoor kiest om uw spouwmuur te laten isoleren met purschuim dan dient u rekening te houden met om en nabij euro 25 per m2 kosten. Wel dient u er rekening me te houden dat wanneer u een isolatiebedrijf inhuurt dat u naast het materiaal ook rekening moet houden met machinekosten, arbeidskosten, de materiaalkeuze en de te betalen BTW. U kunt er bij een tussenwoning met een totale geveloppervlakte van 65 m2 van uitgaan dat u ongeveer euro 800 tot euro 1.100 kwijt bent.

Bespaar 40% op spouwmuurisolatie
Wilt u binnenkort uw woning laten isoleren met purschuim? De consumentenbond en Milieu centraal adviseren consumenten eerst de offertes van verschillende isolatiebedrijven te vergelijken. Dit daar de prijs per isolatiebedrijf flink kan verschillen. Via onze website vraagt u gemakkelijk en snel 6 offertes aan bij isolatiebedrijven bij u in de regio. Binnen twee werkdagen ontvangt u vervolgens offertes voor het isoleren van uw woning in uw mailbox. Uw voordeel kan oplopen tot wel 40%. De door ons aangeboden service is gratis en geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.

Purschuim bij bouwwerkzaamheden
Purschuim bestaat uit twee stoffen, te weten Polyol en Isocyanaat. Bij het spuiten worden deze twee stoffen samengevoegd en ontstaat er purschuim. Een belangrijke eigenschap van pur is dat het zich hecht aan nagenoeg alles, waaronder dus metselwerk. Het tast bovendien het leidingwerk niet aan. Dat is dan ook een van de redenen dat purschuim zo vaak wordt gebruikt in de bouw. Hieronder een opsomming waarom purschuim ideaal is om uw spouwmuur mee te isoleren.

Eigenschappen purschuim
Elk type isolatiemateriaal heeft zo zijn nadelen en voordelen. Hieronder treft u een overzicht aan met de belangrijkste eigenschappen van purschuim wanneer het gaat om het isoleren van uw spouwmuur.

Hoge isolatiewaarde purschuim
De hoge isolatiewaarde van purschuim wordt ook wel aangeduid met HR++, wat in principe inhoudt dat purschuim ideaal is om mee te isoleren. Tijdens de herfst- en winterdagen zult u stukken minder stoken, uw jaarlijks verbruik zal zienderogen afnemen.

Vochtregulatie van purschuim
Purschuim is waterafstotend en neemt dus ook geen vocht op. Een prettig voordeel is dat de muren blijven ademen en zijn bestand tegen alle weersinvloeden. Rotting, schimmel of lekkages in de spouw is verleden tijd.

Naadloze afdichting
Naden en kieren zijn vaak funest wanneer u uw woning wilt isoleren. Purschuim zet uit en zorgt er zo voor dat elk gaatje en kiertje wordt opgevuld. Polyol en Isocyanaat stoppen met expanderen zodra er sprake is van tegendruk, deze prettige eigenschap zorgt er dus voor dat u een naadloze afdichting krijgt. Ook bestaande gaatjes of bestaande scheuren hoeven niet te worden gedicht voor de isolatiewerkzaamheden, deze worden automatisch gedicht door het purschuim. Ok bij het kleinste type voeg kan deze manier van isoleren worden ingezet.

Optimale levensduur
Met purschuim isolatie kunt u rekenen op een hele lange levensduur van uw woning. Het materiaal zal nooit verzakken en het gehele oppervlakte van uw muur blijft tot in den tijden goed geïsoleerd.

Overige eigenschappen
Alhoewel er andere isolatiematerialen beter scoren, is purschuim wel redelijk goed bestand tegen brand en isoleert het geluid van buitenaf.

Werkwijze spouwmuur isolatie
Voordat men de purschuim in de spouw spuit zal men eerst overgaan tot het boren van kleine gaatjes in uw buitenmuur. De spouw wordt vervolgens gevuld met purschuim. Binnen 1 a 2 minuten begint de purschuim al te harden en is uw woning al geïsoleerd. Na afloop zullen de gaatjes met metselspecie worden afgedicht, de buitenmuur ziet er dan weer als vanouds uit. Daar er bij het spuiten van purschuim schadelijke stoffen vrijkomen is het aan te raden dit door een professioneel isolatiebedrijf te laten doen, zij doen dit dagelijks en weten hoe ze hier mee om moeten gaan.

Goedkoper isoleren met purschuim
Wees geen dief van uw eigen portemonnee. De consumentenbond en MilieuCentraal raden consumenten aan eerst offertes van isolatiebedrijven te vergelijken. Wij bieden u nu de mogelijkheid om binnen twee minuten 6 offertes aan te vragen bij isolatiebedrijven bij u in de buurt. Door de prijzen van deze isolatiebedrijven te vergelijken kunt u tot 40% besparen op uw nieuwe klus. Zo bent u er zeker van dat u de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt. Bekijk ook de mogelijkheden voor isolatiekorrels en glaswol.