Isolatie Nijland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Nijland? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals muren isoleren en tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna tref je nuttige informatie over isolatie Nijland. We bespreken topics als de binnengevel isoleren en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nijland-8771

 • Hoog rendement
 • Een gezond wooncomfort
 • Goed voor het milieu
 • Voor elk budget
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8771
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek je de aantrekkelijkste methodes om een woning in Nijland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nijland is goedkoop (al vanaf +/- € 780 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €265 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Nijland kost zo’n €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Dit levert op grofweg €890 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast kennen we nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder behandelen we de meest rendabele vormen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nijland (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Woning Nijland isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 (jaarlijks). Hierna ontdek je de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Nijland. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3350)
€845
(€5600)
€1030
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€275
(€1700)
€375
(€3150)
Spouwmuur€355
(€1625)
€680
(€2450)
€855
(€3375)
HR++ glas€225
(€2650)
€310
(€3900)
€440
(€4725)
isolatie nijland 8771

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Nijland?

Waarom mijn woning in Nijland isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco en Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3350 en besparen tot €250 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide klussen als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je praktische info over de meest populaire soorten. Te koop bij grotere bouwmarkten als Karwei, Praxis, Multimate, Formido, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Nijland een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Nijland. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Nijland wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Nijland voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Nijland. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een prettige leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen