Isolatie Tjerkwerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Tjerkwerd? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel als spouwmuurisolatie en isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je diverse informatie over isolatie Tjerkwerd. We gaan aan de slag met zaken als dakkapel isoleren en koudebruggen. Meteen besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-tjerkwerd-8765

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Snel te plaatsen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8765
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand lees jij de meest rendabele stappen om jullie woning in Tjerkwerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Tjerkwerd kan erg voordelig (vanaf zo’n € 900 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten bedragen zo’n €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Tjerkwerd kost plusminus €5850. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1110. Het rendement is al snel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13000. Dit levert op circa €830 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zien we meerdere mogelijke opties. In het volgende overzicht behandelen we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Tjerkwerd (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Woning Tjerkwerd isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2750 m3. Dat komt neer op €900 per 12 maanden. Op deze website check je de verwachte kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Tjerkwerd. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3400)
€645
(€6750)
€1220
(€9650)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€265
(€1850)
€380
(€2850)
Spouwmuur€265
(€1625)
€470
(€2525)
€880
(€3250)
HR++ glas€205
(€2100)
€310
(€3350)
€360
(€4425)
isolatie tjerkwerd 8765

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Tjerkwerd?

Waarom mijn woning in Tjerkwerd isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier als Eneco of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Onderstaand lees je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Formido, Praxis, Multimate, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Via subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 15 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Tjerkwerd een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Tjerkwerd. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Tjerkwerd wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld enkel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Tjerkwerd voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Tjerkwerd. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen