Isolatie Heerenveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Heerenveen? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen als plat dak isoleren of kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over isolatie Heerenveen. Dit kan gaan om topics als dakkapel isoleren en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-heerenveen-8441

 • Supersnel terugverdient
 • Een gezond klimaat in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Voor elk budget
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8441
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand check jij de meest toegepaste acties om jouw woning in Heerenveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Heerenveen is interessant (vanaf plusminus € 800 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €250 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn ongeveer €1925 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Heerenveen kost ongeveer €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Het rendement is circa €760 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er meerdere mogelijke alternatieven. In onderstaande tekst vermelden we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Heerenveen (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende wereld? Woning Heerenveen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 p/jaar. Op deze pagina komen we met de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Heerenveen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4150)
€695
(€5050)
€910
(€8150)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€230
(€2550)
€360
(€3000)
Spouwmuur€325
(€1075)
€440
(€1925)
€815
(€3275)
HR++ glas€215
(€2075)
€320
(€3800)
€420
(€5325)
isolatie heerenveen 8441

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

FAQ voor de isolatiespecialist in Heerenveen?

Waarom mijn woning in Heerenveen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Eneco en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3275, waarbij u een besparing realiseert van €285, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke maatregelen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hieronder lees je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma, Multimate, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Met behulp van een subsidie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 20% van de offerte zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Heerenveen een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Heerenveen. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Heerenveen wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verrotte muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Heerenveen voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Heerenveen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezond klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen