Isolatie Longerhouw

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Longerhouw? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via haalbare maatregelen als de garage isoleren en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl lees je uiteenlopende informatie over isolatie Longerhouw. We zoomen in op thema’s als isolatie van de bodem en K-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-longerhouw-8745

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder tocht in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Een warmere én stillere woning
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8745
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna vind je de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Longerhouw te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Longerhouw is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 910 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €220 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De tarieven variëren rond €1750 en het rendement ligt op zo’n €280 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Longerhouw kost plusminus €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11900. Je profiteert van om en nabij €960, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verscheidene populaire oplossingen. In het volgende overzicht praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Longerhouw (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en een duurzame samenleving? Woning Longerhouw isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Hieronder tref je de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Longerhouw. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3450)
€715
(€6400)
€1060
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€180
(€1550)
€365
(€2850)
Spouwmuur€260
(€1675)
€750
(€2000)
€905
(€3500)
HR++ glas€210
(€2550)
€320
(€4200)
€395
(€5075)
isolatie longerhouw 8745

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Longerhouw?

Waarom mijn woning in Longerhouw isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3600, waarbij u een besparing realiseert van €340 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke activiteiten als isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website komen we met meer info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hornbach, Formido, Karwei, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Súdwest-Fryslân

Met behulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus een kwart van de onkosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Longerhouw een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentesudwestfryslan.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Súdwest-Fryslân
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Longerhouw. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Longerhouw wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Longerhouw voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Longerhouw. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een gezond binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen